Knophomevamille

Tips en wetenswaardigheden over wonen in Duitsland

Weet u, dat als u uw huis in Nederland verkocht heeft, u hier in Duitsland op bijna iedere straathoek en op ieder moment een woning kunt huren, zodat u rustig de tijd kunt nemen om een ander huis te vinden. Toch fijn te weten in deze tijden van de kredietcrisis.

 

Weet u, dat iedere makelaar in Duitsland een vergunning moet hebben volgens GewO ß 34c, ongeacht zijn nationaliteit. Hij of zij is verplicht dit op hun website te vermelden. Andere paragrafen van deze wet zijn niet voldoende.

 

Weet u, dat een Duitse makelaar geen opleiding heeft moeten volgen, u kunt dus tegen amateurs aanlopen.

 

Weet u, dat als u een huis koopt via een in Nederland gevestigde makelaar een eventueel probleem voor de rechter in Straatsburg uitgevochten moet worden.

 

Weet u, dat het altijd belangrijk is om te informeren wat voor type grond de rondom liggende percelen zijn. Het vrije uitzicht kan van korte duur zijn.

 

Weet u, dat hoe ouder het huis is (bouwjaar) hoe minder OZB belasting u betaald. De gemiddelde OZB belasting bedraagt hier circa € 200,- per jaar

 

Weet u, dat er op huizen in Duitsland wordt afgeschreven. U zult dus nooit extreme winsten maken zoals dat in Nederland gebruikelijk is.

 

Alles over en rondom de auto vind u hier.

 

Weet u, dat zolang u in Nederland blijft werken uw AOW opbouw gewoon doorloopt.

 

Weet u, dat hier regelmatig nieuwe tips en wetenswaardigheden bij komen.

 

Weet u, dat de bijkomende kosten voor aankoop van een huis tussen de 12% en 15% zijn van de aankoopprijs.

 

Weet u, dat het oplossingspercentage van misdrijven in Nordrhein Westfalen op meer dan 49,5% ligt terwijl dit in Nederland slechts 13% is. (Nordrhein Westfalen is bijna even groot dan Nederland)

 

Weet u, dat wanneer u een 2 familiehuis koopt u meer gemeentebelasting betaald; het kenmerk van een 2 familiehuis is het "bezit" van 2 keukens. Als u er 1 weghaalt kunt u dat melden bij de gemeente en de lasten worden verlaagd.

 

Weet u, dat wij mogelijk niet op al uw vragen direct een antwoord hebben, maar ons best doen een antwoord voor u te vinden.

 

Weet u, dat vele Duitsers niet willen weten voor de buurt dat hun huis te koop staat, wij hebben dan ook huizen in de verkoop die niet op onze website staan, neem gerust contact met ons op over deze huizen.

 

Weet u, dat als u bij het BKR staat geregistreerd het moeilijk kan worden om een hypotheek voor een huis in Duitsland te verkrijgen.

 

Weet u, dat voordat de koopsom (circa 4-6 weken na ondertekening bij de notaris) betaalt moet worden, u de bijkomende kosten eerder moet voldoen.

 

Weet u, dat wij tegen een onkostenvergoeding het koopcontract voor u controleren voor een huis of grondstuk dat u via een andere makelaar heeft gekocht.

 

Weet u, dat u de hypotheekrente in Nederland kunt aftrekken van uw Nederlandse inkomen, ook als de hypotheek wordt afgesloten bij een Duitse bank.

 

Weet je, dat het hier op school anders is dan in Nederland, je bent bijvoorbeeld veel vroeger thuis en het leuke is dat als je hier naar school gaat dat je dan heel snel vriendjes hebt om leuke dingen mee te doen.

 

Weet u, dat u moet mee betalen aan de straat waaraan u woont, bijvoorbeeld bij een nieuw wegdek of aanleg van het riool. Ook als er een nieuwbouwwijk achter uw huis komt moet u mee betalen aan de straat daar naar toe.

 

 

Weet u, dat u onze huizen soms tegen kunt komen op internet onder een andere aanbieder naam, helaas zijn er mensen die denken dat op deze manier snel geld te verdienen is. Neem deze sites niet serieus, de service zal u tegenvallen. Wij stellen het erg op prijs als u ons door wilt geven wanneer u deze wanpraktijken tegenkomt.

Knophomevamille1

Hieronder vindt u een aantal informatieve/interessante/grappige links over wonen in Duitsland en alles wat daarmee te maken heeft.

 

Hartelijk welkom bij de Duitse Ambassade en het Duitse consulaat-generaal in Nederland. Wij willen u op deze pagina`s het werk van..........Duitse Ambassade

 

Consulaat Generaal van Nederland voor reisdocumentenn, regionale informatie en meer..........Consulaat Generaal van Nederland in DŁsseldorf

 

De portaalsite van de Europese Unie over de europese wetten, consumentenbeleid, veiligheid, mensenrechten en veel meer....................Europese Unie

 

De Sociale Verzekeringsbank; informatie over pensioen en regelgeving, over de sociale verzekeringen als u in Nederland werkt, maar in Duitsland woont en meer .........De Sociale Verzekeringsbank

 

Informatief forum en allerlei andere wetenswaardigheden over wonen in Duitsland..........meer

De gehele Duitse wetgeving gratis in te zien

 

Statistische gegevens over Duitsland-het Duitse CBS, over bevolkingsopbouw, beroepsgroepen, aantal nederlanders in Duitsland en veel meer..........Statistische gegevens in Duitsland-het Duitse CBS

 

Wonen in Duitsland en werken in Nederland; informatie van “onze vrienden bij de belastingdienst”........info Belastingdienst

 

Over de grensoverschrijdende kansen voor burgers, bedrijven, organisaties en aangesloten gemeenten en meer...........Euregio

 

OfficiŽle informatie over alles wat met de auto te maken heeft in Duitsland; invoer van een nederlandse auto, puntenrijbewijs en meer..............Alle officiŽle gegevens over de auto en rijden in Duitsland

 

Platform met informatie voor iedereen die meer over het wonen in Duitsland wil weten, forum,huizenaanbod grensstreek en meer Stichtingwoneninduitsland.nl.

 

 

 

 

 

Advertenties van ons huizenaanbod en onze makelaardij staan regelmatig in/op:

 
Speurders
De Woonkrant
Startkabel
Immonet
Immowelt
Marktplaats
Marktplaza
Immo-Startpagina BelgiŽ
Makelaars-Duitsland.
Makelaar
Huisadvertenties
B9-Makelaars
Makelaars - buitenland
Makelaars Startkabel
Buitenland Makelaar
Duitse branche info
Stadportaal van Kalkar
Duitslandland info

 

 

Firma's waar wij mee samenwerken

 
Vloerverwarming
Keukenstudio
Bouwbedrijf
 

Duitse website waar u tegen scherpe prijzen vrijwel alles kunt kopen: www.amazon.de

 

 

De Duitse wetgeving verplicht ons te vermelden dat wij niet aansprakelijkheid zijn voor de inhoud van externe website die op deze website vermeld zijn.

knpaanbodvan
Download deze tips
KnophomevamilleKnophomevamille1knpaanbodvan
FreeCounter